Art 11 Cerințe minime pe categorii de unități | Normă metodologică

Acesta este un fragment din Norma metodologică de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor din 11.04.2012 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cerințe minimale de securitate, pe zone funcționale și categorii de unități - Cerințe minime pe categorii de unități -
Art. 11. -

(1) Societățile comerciale care au ca obiect de activitate schimbul valutar au obligația implementării prezentelor cerințe minimale de securitate la punctele de schimb valutar.

(2) Prin subsistemul de alarmare la efracție trebuie să se asigure semnalizarea și transmiterea la distanță a stărilor de pericol, a pătrunderii prin efracție în spațiul protejat și a forțării seifului.

(3) Subsistemul de televiziune cu circuit închis trebuie să asigure preluarea imaginilor din zona clienților și a seifului, precum și stocarea imaginilor pe o perioadă de 20 de zile. Imaginile înregistrate trebuie să aibă calitatea necesară recunoașterii persoanelor din spațiul clienților.

(4) Este obligatorie conectarea sistemului de alarmare la un dispecerat de monitorizare, în cazul în care nu există instituită paza fizică permanentă.

(5) Pereții, ușa și ghișeul compartimentului casierului trebuie să asigure protecția la acțiunea armelor de foc și preluarea indirectă a valorilor, iar valorile monetare se păstrează și se depozitează conform plafoanelor stabilite, în seifuri certificate, cu grad de rezistență la efracție determinat, ancorate conform instrucțiunilor producătorului.

(6) Accesul pe timpul programului de lucru în unități care au spațiu de lucru cu publicul este permis prin controlul deschiderii ușii din interior, iar operațiunile cu numerar se efectuează în condiții de siguranță, cu ușa ghișeului închisă și asigurată.

(7) Punctele de schimb valutar din incinta spațiilor comerciale pot funcționa fără amenajarea compartimentului blindat, cu condiția folosirii seifului/dulapului de casierie cu temporizare și a avertizării corespunzătoare.

Acesta este un fragment din Norma metodologică de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor din 11.04.2012 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Normă metodologică:
Art 1 Dispoziții generale
Art 2 Dispoziții generale
Art 3 Dispoziții generale
Art 4 Dispoziții generale
Art 5 Dispoziții generale
Art 6 Dispoziții generale
Art 7 Cerințe minime pe categorii de unități
Art 8 Cerințe minime pe categorii de unități
Art 9 Cerințe minime pe categorii de unități
Art 10 Cerințe minime pe categorii de unități
Art 11 Cerințe minime pe categorii de unități
Art 12 Cerințe minime pe categorii de unități
Art 13 Cerințe minime pe categorii de unități
Art 14 Cerințe minime pe categorii de unități
Art 15 Cerințe minime pe categorii de unități
Art 16 Cerințe minime pe categorii de unități
Art 17 Cerințe minime pe categorii de unități
Art 18 Cerințe minime pe categorii de unități
Art 19 Cerințe minime pe categorii de unități
Art 1 Documentele specifice executării și evidențierii serviciului de pază prin forțe și mijloace civile și modelele acestora
Art 2 Documentele specifice executării și evidențierii serviciului de pază prin forțe și mijloace civile și modelele acestora
;
se încarcă...