Art. 50. -

(1) În cazul activităților de prevenire a infracțiunilor, de menținere și de asigurare a ordinii și siguranței publice, sistemele de evidență a datelor cu caracter personal sau mijloacele automate de prelucrare a datelor cu caracter personal pot fi interoperabilizate cu:

a) Registrul național de evidență a persoanelor;

b) Registrul național de evidență a pașapoartelor simple;

c) Registrul național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate.

(2) În cazul activităților prevăzute la alin. (1), sistemele de evidență a datelor cu caracter personal sau, după caz, mijloacele automate de prelucrare a datelor cu caracter personal pe care le dețin operatorii, pentru scopuri similare ori corelate, pot fi interoperabilizate.

(3) Interoperabilizările prevăzute la alin. (1) și (2) se aduc la cunoștința autorității de supraveghere.

(4) În cazul activităților prevăzute la alin. (1) se pot interoperabiliza sistemele de evidență a datelor cu caracter personal sau, după caz, mijloacele automate de prelucrare a datelor cu caracter personal pe care le dețin pentru scopuri diferite, numai cu acordul prealabil al autorității de supraveghere.

Acesta este un fragment din Legea nr. 363/2018 privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autoritățile competente în scopul prevenirii, descoperirii, cercetării, urmăririi penale și combaterii infracțiunilor sau al executării pedepselor, măsurilor educative și de siguranță, precum și privind libera circulație a acestor date. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Lege 363/2018:
Art 40
Art 41
Art 42
Art 43
Art 44
Art 45
Art 46
Art 47
Art 48
Art 49
Art 50
Art 51
Art 52
Art 53
Art 54
Art 55
Art 56
Art 57
Art 58
Art 59
Art 60
;
se încarcă...