Legestart nr. 10/2018

Norme privind instruirea teoretică și stagiul de pregătire practică în activitatea de audit financiar
de Eugen Staicu

30 octombrie 2018

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Normele au fost aprobate prin Ordinul nr. 150/2018 al președintelui ASPAAS și sunt publicate în Monitorul oficial nr. 909 din 29 octombrie 2018, dată de la care orice alte norme emise anterior având același obiect își încetează aplicabilitatea.

Normele se aplică tuturor stagiarilor în activitatea de audit financiar și stabilesc cerințele privind accesul la stagiul în activitatea de audit financiar, organizarea și desfășurarea stagiului de pregătire practică a stagiarilor, precum și formarea/instruirea teoretică a stagiarilor.

Reținem câteva reglementări cu caracter general.

- ASPAAS este autoritatea competentă pentru stabilirea cerințelor privind accesul la stagiul în activitatea de audit financiar, organizarea și desfășurarea stagiului de pregătire practică în conformitate cu prevederile art. 11 din Legea nr. 162/2017 privind auditul statutar al situațiilor financiare anuale și al situațiilor anuale financiare consolidate și de modificare a unor acte normative și formarea/instruirea teoretică a stagiarilor în audit financiar în conformitate cu prevederile art. 7 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 162/2017.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...