Revista Romana de Jurisprudenta (Universul Juridic) nr. 1/2018

Concediere disciplinară. Termenul de formulare a contestației. Conținutul formal al deciziei/Disciplinary dismissal. Complaint lodging term. Formal content of the decision
de Nadia Raluca Ilie

30 iunie 2018

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Abstract

Considering that the special law acknowledges the possibility of the sanctioned parties within education institutions to challenge, within 15 days as of communication, the decision of the disciplinary college attached to the school inspectorate, the claimant may not be held liable for making use of this means and waited for it to be solved before notifying the court, because, in the case of a favourable result of the administrative proceedings, the other course of action would have been meaningless. Moreover, the law does not impose the simultaneous use of both means and does not deprive the employee from its right to address the court.

Rezumat

Din moment ce legea specială recunoaște posibilitatea persoanelor sancționate în cadrul unităților de învățământ de a contesta, în termen de 15 zile de la comunicare, decizia la colegiul de disciplină de pe lângă inspectoratul școlar, reclamantei nu i se poate reproșa că a uzat de această cale și a așteptat soluționarea ei pentru a se adresa instanței, demers care ar fi fost inutil și lipsit de interes în ipoteza unui rezultat favorabil al căii administrative. De asemenea, legea nu obligă la urmarea ambelor căi simultan și nici nu răpește dreptul salariatului de a se adresa instanței.

Codul muncii: art. 61

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...