Legestart nr. 9/2018

Opțiunea pentru pensie militară
de Eugen Staicu

24 septembrie 2018

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Vă propunem o prezentare sumară a reglementărilor privind opțiunea de transformare a pensiilor civile în pensii militare, astfel cum au fost invocate într-o recentă decizie a îCCJ.

Decizia îCCJ - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept - nr. 39/2018 s-a referit la interpretarea dispozițiilor art. 19, art. 26 și art. 61 alin. (3) lit. b) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, în sensul de a se stabili dacă pensionarul pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii Legea nr. 3/1977 privind pensiile de asigurări sociale de stat și asistență socială, cu modificările și completările ulterioare, Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările și completările ulterioare, sau Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare poate deveni beneficiarul dreptului la pensie militară, ca urmare a exprimării opțiunii în temeiul Legii nr. 223/2015.

Ce reglementări se aplică retroactiv

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...