Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare - CNCAN

Normele privind eliberarea permiselor de exercitare pentru personalul operator, personalul de conducere și personalul de pregătire specifică din centralele nuclearoelectrice, reactoarele de cercetare și din alte instalații nucleare din 10.04.2014

Modificări (...), Referințe (1)

În vigoare de la 13 mai 2014

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

CAPITOLUL I Scop, domeniu

Art. 1. -

(1) Prezentele norme definesc condițiile de eliberare a permiselor de exercitare pentru personalul operator, personalul de conducere și personalul de instruire specifică, care desfășoară activități nucleare specifice în centrale nuclearoelectrice, în reactoare de cercetare sau într-o altă instalație nucleară, conform prevederilor art. 9 alin. (3) din Legea nr. 111/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

(2) În vederea înscrierii unui candidat pentru obținerea permisului de exercitare, prezentele norme stabilesc:

a) condițiile pentru obținerea permisului de exercitare pentru personalul operator din camera de comandă, începând cu faza de punere în funcțiune până la înlăturarea completă a combustibilului nuclear din zona activă;

b) condițiile pentru obținerea permisului de exercitare pentru personalul de conducere, începând cu faza de punere în funcțiune până la înlăturarea completă a combustibilului nuclear de pe amplasament;

c) condițiile pentru obținerea permisului de exercitare pentru personalul de instruire specifică pentru pregătirea personalului operator din instalația nucleară;

d) etapele de obținere a permisului de exercitare, prevăzute în prezentele norme;

e) metodologia de examinare pentru obținerea permiselor de exercitare pentru personalul menționat mai sus.

CAPITOLUL II Definiții

Art. 2. -

Termenii și expresiile utilizate în prezentele norme sunt definiți în Legea nr. 111/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și în anexa nr. 1.

CAPITOLUL III Dispoziții generale

Permisul de exercitare. Generalități

Art. 3. -

(1) Permisul de exercitare, denumit în continuare PE, eliberat conform prezentelor norme, dă dreptul posesorului să desfășoare:

a) activități de operare în camera de comandă a instalației nucleare pentru care acest permis a fost emis;

b) activități de conducere în instalația nucleară pentru care acest permis a fost emis;

c) activități de instruire specifică pentru personalul operator din instalația nucleară, pentru care acest permis a fost emis.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...