Art 86 Stimularea dezvoltării tehnologice și a inovării | Ordonanță 57/2002

Acesta este un fragment din Ordonanța nr. 57/2002 privind cercetarea științifică și dezvoltarea tehnologică. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

Stimularea dezvoltării tehnologice și a inovării -
Art. 86.
-

(1) Infrastructura de inovare și transfer tehnologic, prevăzută la art. 85, se constituie pentru susținerea dezvoltării economico-sociale, prin stimularea inovării și transferului tehnologic, atragerea de investiții în vederea valorificării rezultatelor de cercetare-dezvoltare și inovare și a resurselor umane din sistemul național de cercetare-dezvoltare.

(2) Inițiativa constituirii unei entități din infrastructura de inovare și transfer poate aparține autorităților administrației publice centrale sau locale, unităților de cercetare, universităților, camerelor de comerț și industrie, asociațiilor patronale și profesionale, precum și agenților economici cu sediul în România. Modificări (1)

(3) Statul, prin autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare, susține logistic și financiar, în sistem de cofinanțare, constituirea și dezvoltarea entităților din infrastructura de inovare și transfer tehnologic. Modificări (2)

(4) Acordarea titlului de entitate a infrastructurii de inovare și transfer tehnologic se face prin ordin al autorității de stat pentru cercetare-dezvoltare. Titlul este valabil, în funcție de tipul de entitate, pe durată, în perimetrul și în condițiile specificate în ordin.

(5) Constituirea, funcționarea, evaluarea și acreditarea entităților din infrastructura de inovare și transfer tehnologic, precum și modalitatea de susținere a acestora se fac în conformitate cu norme metodologice specifice, elaborate de către autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe și aprobate prin hotărâre a Guvernului. Modificări (1)

Acesta este un fragment din Ordonanța nr. 57/2002 privind cercetarea științifică și dezvoltarea tehnologică. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Ordonanță 57/2002:
Art 76 Rezultatele activităților de cercetare-dezvoltare
Art 77 Rezultatele activităților de cercetare-dezvoltare
Art 78 Rezultatele activităților de cercetare-dezvoltare
Art 79 Rezultatele activităților de cercetare-dezvoltare
Art 80 Rezultatele activităților de cercetare-dezvoltare
Art 81 Rezultatele activităților de cercetare-dezvoltare
Art 82 Stimularea dezvoltării tehnologice și a inovării
Art 83 Stimularea dezvoltării tehnologice și a inovării
Art 84 Stimularea dezvoltării tehnologice și a inovării
Art 85 Stimularea dezvoltării tehnologice și a inovării
Art 86 Stimularea dezvoltării tehnologice și a inovării
Art 87 Stimularea dezvoltării tehnologice și a inovării
Art 88 Stimularea dezvoltării tehnologice și a inovării
Art 89 Dispoziții finale
Art 90 Dispoziții finale
;
se încarcă...