Art 33 Evaluarea activității de cercetare-dezvoltare | Ordonanță 57/2002

Acesta este un fragment din Ordonanța nr. 57/2002 privind cercetarea științifică și dezvoltarea tehnologică. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

Evaluarea activității de cercetare dezvoltare -
Art. 33.
- Modificări (4), Referințe (1)

(1) Evaluarea și atestarea capacității unităților care desfășoară activități de cercetare-dezvoltare, în condițiile prezentei ordonanțe, se realizează de autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare, prin Consiliul național de atestare și acreditare pentru cercetare, înființat și organizat în condițiile prezentei ordonanțe, precum și de Academia Română și academiile de ramură, prin organismele de evaluare, atestare și acreditare constituite în structura acestora, conform legii, pentru unitățile aflate în subordonare sau coordonare, respectiv de Consiliul Național al Cercetării Științifice din Învățământul Superior pentru instituțiile de învățământ superior acreditate și unitățile în subordonare. Modificări (1), Derogări (2)

(2) Acreditarea unităților prevăzute la art. 7 ca unități componente ale sistemului de cercetare-dezvoltare de interes național se realizează de autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare prin Consiliul național de atestare și acreditare pentru cercetare. Modificări (1), Puneri în aplicare (1), Referințe (1)

(3) Institutele naționale sunt acreditate pe baza evaluării Consiliului național de atestare și acreditare pentru cercetare, în condițiile prezentei ordonanțe. Modificări (1), Derogări (1)

(4) Criteriile și metodologiile de evaluare și atestare a capacității de a desfășura activități de cercetare-dezvoltare se elaborează de autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare și, după caz, de Academia Română sau academiile de ramură pentru unitățile aflate în subordonare sau în coordonare, respectiv de Consiliul Național al Cercetării Științifice din Învățământul Superior pentru instituțiile de învățământ superior acreditate și unitățile din subordonare, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, și se aprobă prin hotărâre a Guvernului.

(5) Criteriile și metodologiile de acreditare a unităților componente ale sistemului de cercetare-dezvoltare de interes național se elaborează de autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, și se aprobă prin hotărâre a Guvernului.

Acesta este un fragment din Ordonanța nr. 57/2002 privind cercetarea științifică și dezvoltarea tehnologică. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Ordonanță 57/2002:
Art 23 Institutele naționale de cercetare-dezvoltare
Art 24 Institutele naționale de cercetare-dezvoltare
Art 25 Institutele naționale de cercetare-dezvoltare
Art 26 Institutele naționale de cercetare-dezvoltare
Art 27 Institutele naționale de cercetare-dezvoltare
Art 28 Institutele naționale de cercetare-dezvoltare
Art 29 Resurse umane
Art 30 Resurse umane
Art 31 Resurse umane
Art 32 Resurse umane
Art 33 Evaluarea activității de cercetare-dezvoltare
Art 34 Evaluarea activității de cercetare-dezvoltare
Art 35 Evaluarea activității de cercetare-dezvoltare
Art 36 Evaluarea activității de cercetare-dezvoltare
Art 37 Evaluarea activității de cercetare-dezvoltare
Art 38 Evaluarea activității de cercetare-dezvoltare
Art 39 Strategia națională și Planul național de cercetare-dezvoltare și inovare
Art 40 Strategia națională și Planul național de cercetare-dezvoltare și inovare
Art 41 Strategia națională și Planul național de cercetare-dezvoltare și inovare
Art 42 Strategia națională și Planul național de cercetare-dezvoltare și inovare
Art 43 Strategia națională și Planul național de cercetare-dezvoltare și inovare
;
se încarcă...