Valorificarea deșeurilor | Lege 211/2011

Acesta este un fragment din Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
sau autentifică-te
  •  

§ 9. Valorificarea deșeurilor

Art. 13. - Referințe în jurisprudență (2), Reviste (1)

Producătorii de deșeuri și deținătorii de deșeuri au obligația valorificării acestora, cu respectarea prevederilor art. 4 alin. (1) - (3) și art. 20.

Art. 14. - Modificări (1), Reviste (1)

(1) Pentru asigurarea unui grad înalt de valorificare, producătorii de deșeuri și deținătorii de deșeuri sunt obligați să colecteze separat cel puțin următoarele categorii de deșeuri: hârtie, metal, plastic și sticlă. Modificări (1)

(2) Operatorii economici care asigură colectarea și transportul deșeurilor prevăzute la alin. (1) au obligația de a asigura colectarea separată a deșeurilor prevăzute la alin. (1) și de a nu amesteca aceste deșeuri.

Art. 15. - Referințe în jurisprudență (1), Reviste (1)

(1) Unitățile și întreprinderile care valorifică deșeurile au următoarele obligații:

a) să dețină spații special amenajate pentru stocarea deșeurilor în condiții care să garanteze reducerea riscului pentru sănătatea umană și deteriorării calității mediului;

b) să evite formarea de stocuri de deșeuri care urmează să fie valorificate, precum și de produse rezultate în urma valorificării care ar putea genera fenomene de poluare a mediului sau care să prezinte riscuri asupra sănătății populației;

c) să adopte cele mai bune tehnici disponibile în domeniul valorificării deșeurilor, în momentul achiziției.

(2) Operatorii economici care desfășoară operațiuni de valorificare a deșeurilor, prevăzute în anexa nr. 3, se înscriu la Ministerul Economiei.

(3) Procedura de înscriere pentru operatorii economici prevăzuți la alin. (2) se stabilește prin ordin al ministrului economiei, cu avizul ministrului mediului și schimbărilor climatice, în termen de 120 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi. Puneri în aplicare (1)

Acesta este un fragment din Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Lege 211/2011:
Dispoziții generale
Domeniul de aplicare
Definiții
Ierarhia deșeurilor
Subproduse
Încetarea statutului de deșeu
Lista deșeurilor
Răspunderea extinsă a producătorului
Valorificarea deșeurilor
Reutilizarea și reciclarea
Eliminarea
Protecția sănătății populației și a mediului
Costurile
Responsabilitatea pentru gestionarea deșeurilor
Principiile autonomiei și proximității
Controlul deșeurilor periculoase
Interzicerea amestecării deșeurilor periculoase
Etichetarea deșeurilor periculoase
Deșeurile periculoase rezultate din gospodării
Reviste:
PROIECT: Depozitarea ilegală a deșeurilor, sancționată cu amenzi triplate și confiscarea mașinilor de transport
;
se încarcă...