Art 51 Personalul bibliotecilor | Lege 334/2002

Acesta este un fragment din Legea bibliotecilor nr. 334/2002 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Personalul bibliotecilor -
Art. 51.
- Referințe în jurisprudență (9)

(1) Personalul din bibliotecile de drept public, care are în responsabilitate colecții cu acces liber și/sau destinate împrumutului la domiciliu, beneficiază de un coeficient anual de 0,3% scădere din totalul fondului inventariat, reprezentând pierdere naturală datorată unor cauze care nu puteau fi înlăturate ori în alte asemenea cazuri în care pagubele au fost provocate din riscul minimal normal al serviciului. Referințe în jurisprudență (1)

(2) Bibliotecile pot asigura utilizatorilor, la cererea acestora, accesul la serviciile lor pe parcursul întregii săptămâni, cu plata personalului, conform legii.

(3) Personalul din biblioteci care lucrează în depozite de carte, colecții care includ bunuri ce fac parte din patrimoniul cultural național mobil, laboratoare de restaurare și conservare a cărții sau cei care asigură servicii de împrumut la domiciliu ori în spitale, aziluri de bătrâni și în orfelinate beneficiază, pentru condiții periculoase sau vătămătoare, de un spor de până la 15% din salariul de bază, care face parte din acesta. Referințe în jurisprudență (22)

(4) Personalul cu o vechime neîntreruptă de 10 ani în oricare dintre bibliotecile de drept public beneficiază de un spor de fidelitate de 15% din salariul de bază, care face parte din acesta.

(5) Personalul din biblioteci beneficiază, pentru suprasolicitare neuropsihică, de un spor de 5% din salariul de bază, care face parte din acesta, pentru fiecare treaptă/gradație profesională deținută. Referințe în jurisprudență (5)

(6) Personalul de specialitate și administrativ din biblioteci, care lucrează pentru efectuarea serviciului lecturii publice, potrivit programului stabilit de conducerea instituției, în zilele de sâmbătă și duminică, precum și în zilele de sărbătoare legală, beneficiază de un spor de 100% pentru timpul de lucru efectuat, precum și de asigurarea repausului legal.

(7) Personalul din biblioteci beneficiază de distincții și premii în condițiile legii, la recomandarea conducerii bibliotecilor.

Acesta este un fragment din Legea bibliotecilor nr. 334/2002 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Lege 334/2002:
Art 41 Patrimoniul bibliotecilor
Art 42 Patrimoniul bibliotecilor
Art 43 Patrimoniul bibliotecilor
Art 44 Personalul bibliotecilor
Art 45 Personalul bibliotecilor
Art 46 Personalul bibliotecilor
Art 47 Personalul bibliotecilor
Art 48 Personalul bibliotecilor
Art 49 Personalul bibliotecilor
Art 50 Personalul bibliotecilor
Art 51 Personalul bibliotecilor
Art 52 Conducerea bibliotecilor
Art 53 Conducerea bibliotecilor
Art 54 Conducerea bibliotecilor
Art 55 Conducerea bibliotecilor
Art 56 Conducerea bibliotecilor
Art 57 Conducerea bibliotecilor
Art 58 Conducerea bibliotecilor
Art 59 Comisia Națională a Bibliotecilor
Art 60 Comisia Națională a Bibliotecilor
Art 61 Comisia Națională a Bibliotecilor
;
se încarcă...