Art 85 Limitele dreptului de exclusivitate | Lege 504/2002

Acesta este un fragment din Legea audiovizualului nr. 504/2002 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

Limitele dreptului de exclusivitate -
Art. 85.
- Jurisprudență

(1) Extrasul reprezintă o scurtă succesiune de imagini și sunete cu privire la un eveniment de interes public, în scopul informării publicului asupra aspectelor esențiale ale evenimentului respectiv.

(2) Dacă un eveniment de interes general este alcătuit din mai multe elemente autonome din punct de vedere organizatoric, fiecare element va fi considerat un eveniment de interes public.

(3) Dacă un eveniment de interes general se derulează pe parcursul mai multor zile, radiodifuzorii secundari au dreptul la difuzarea unui singur extras pentru fiecare zi.

(4) Indiferent de alcătuirea și desfășurarea evenimentului de interes general, durata extrasului nu va putea depăși 3 minute. Modificări (1)

(5) Extrasele vor fi utilizate numai în cadrul buletinelor informative obișnuite. Modificări (1)

(6) Toate elementele programului sau ale înregistrării neutilizate pentru realizarea extrasului vor fi distruse de radiodifuzorul secundar după difuzarea extrasului.

(7) În cazul în care extrasul este realizat prin înregistrarea semnalului unui radiodifuzor primar, el trebuie să menționeze numele acestuia sau să conțină sigla lui, cu excepția cazului în care radiodifuzorii implicați decid altfel.

(8) Extrasul nu poate fi difuzat înainte ca radiodifuzorul primar să fi difuzat evenimentul, cu excepția cazului în care radiodifuzorul primar nu difuzează evenimentul timp de 24 de ore de la producerea lui.

(9) Un extras difuzat nu poate fi redifuzat decât dacă există o legătură directă între conținutul său și un alt eveniment de actualitate.

Acesta este un fragment din Legea audiovizualului nr. 504/2002 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Lege 504/2002:
Art 75 Licențe și autorizații
Art 76 Licențe și autorizații
Art 77 Licențe și autorizații
Art 78 Licențe și autorizații
Art 79 Licențe și autorizații
Art 80 Licențe și autorizații
Art 81 Licențe și autorizații
Art 82 Licențe și autorizații
Art 83 Limitele dreptului de exclusivitate
Art 84 Limitele dreptului de exclusivitate
Art 85 Limitele dreptului de exclusivitate
Art 86 Limitele dreptului de exclusivitate
Art 87 Contravenții și sancțiuni
Art 88 Contravenții și sancțiuni
Art 89 Contravenții și sancțiuni
Art 90 Contravenții și sancțiuni
Art 91 Contravenții și sancțiuni
Art 92 Contravenții și sancțiuni
Art 93 Contravenții și sancțiuni
Art 94 Contravenții și sancțiuni
Art 95 Contravenții și sancțiuni
;
se încarcă...