Parlamentul României

Legea nr. 307/2013 pentru ratificarea Convenției cu privire la construirea și exploatarea unui Centru de cercetare în domeniul antiprotonilor și al ionilor în Europa, semnată la Wiesbaden la 4 octombrie 2010

Modificări (1), Referințe (1)

Text publicat în M.Of. al României.

În vigoare de la 06 decembrie 2013

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  
Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. 1. -

Se ratifică Convenția cu privire la construirea și exploatarea unui Centru de cercetare în domeniul antiprotonilor și al ionilor în Europa, semnată la Wiesbaden la 4 octombrie 2010, denumită în continuare Convenție.

Art. 2. -

Ministerul Educației Naționale este autoritatea desemnată să reprezinte România în aplicarea Convenției. Modificări (1)

Art. 3. -

(1) Contribuția financiară a României este suportată în întregime de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Educației Naționale. Modificări (1)

(2) Contribuția României, în numerar și în natură, la construirea și exploatarea Centrului de cercetare în domeniul antiprotonilor și al ionilor în Europa este de 11,87 milioane euro, la nivelul prețurilor din 2005, eșalonată în perioada 2011-2018. Modificări (1)

(3) Plata contribuției în numerar pentru construcția Centrului de cercetare în domeniul antiprotonilor și al ionilor în Europa se face în tranșe anuale, cu o repartizare uniformă pe anii bugetari. Modificări (1)

Art. 4. -

(1) Conducerea activităților de cercetare-dezvoltare ale instituțiilor din România la experimentele Centrului de cercetare în domeniul antiprotonilor și al ionilor în Europa se realizează de către Ministerul Educației Naționale, în condițiile legii. Modificări (1)

(2) Finanțarea activităților prevăzute la alin. (1) se realizează din bugetul Planului național de cercetare-dezvoltare și inovare, administrat de Ministerul Educației Naționale, conform reglementărilor specifice în vigoare. Modificări (1)

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 și ale art. 76 alin. (2) din Constituția României, republicată.
PREȘEDINTELE CAMEREI DEPUTAȚILOR
VALERIU-ȘTEFAN ZGONEA
PREȘEDINTELE SENATULUI
GEORGE-CRIN LAURENȚIU ANTONESCU

București, 21 noiembrie 2013.

Nr. 307.

CONVENȚIE
cu privire la construirea și exploatarea unui Centru de cercetare în domeniul antiprotonilor și al ionilor în Europa

;
se încarcă...