Ministerul Justiției - MJ

Procedura îndreptării erorilor materiale din culpa operatorului/agentului conținute în avizele de înscriere, din 07.01.2020

Modificări (...), Referințe (1)

Text publicat în M.Of. al României.

În vigoare de la 16 ianuarie 2020

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
sau autentifică-te
  •  

Art. 1. -

Procedura îndreptării erorilor materiale din culpa operatorului/agentului conținute în avizele de înscriere este întemeiată pe principiul dreptului la îndreptarea gratuită a erorilor cauzate neintenționat în furnizarea serviciului de înscriere în Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM), cu respectarea drepturilor înscrise de terții de bună-credință.

Art. 2. -

Îndată ce constată existența unei erori materiale în cuprinsul formularului înregistrat în RNPM sau la sesizarea solicitantului înscrierii, operatorul/agentul completează și înscrie un formular de aviz de îndreptare a erorii materiale din culpa operatorului/agentului conținute în avizele de înscriere.

Art. 3. -

Imediat după efectuarea înregistrării în RNPM a avizului de îndreptare a erorii materiale, operatorul/agentul are obligația de a transmite solicitantului avizului ce conținea eroarea materială, o înștiințare referitoare la eroarea materială constatată, precum și o copie a avizului de îndreptare a erorii materiale din culpa operatorului/agentului, care a fost înregistrat în RNPM.

Art. 4. -

Operatorul are obligația să transmită Autorității de supraveghere, lunar, un raport cuprinzând avizele de îndreptare a erorii materiale din culpa operatorului/agentului, efectuate de el sau de agenții împuterniciți, detaliind motivele care au stat la baza înscrierii avizului de îndreptare a erorii materiale.

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...