Revista Romana de Jurisprudenta nr. 3/2019

Regimul juridic al nulității în cazul sprijinului tehnic acordat în timpul unui procedeu probatoriu/The legal regime of invalidity in the case of technical support granted during a probationary procedure
de Mircea Șelea

01 octombrie 2019

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Abstract

The administration of the evidence with the technical support of other specialized bodies other than those of criminal prosecution does not fall within the scope of the absolute nullity generated by the non-observance of the material competence of the criminal prosecution bodies, since it aims at the technical support granted for carrying out a probationary procedure, which exceeds the notion of "criminal prosecution act".

Rezumat

Administrarea probei cu sprijinul tehnic al altor organe specializate decât cele de urmărire penală nu intră în sfera de incidență a nulității absolute generată de nerespectarea competenței materiale a organelor de urmărire penală, întrucât vizează sprijinul tehnic acordat pentru derularea unui procedeu probatoriu, care excedează noțiunii de "act de urmărire penală".

– Codul de procedură penală: art. 142 alin. (1), alin. (2)

(Curtea de Apel Craiova, Secția penală și pentru cauze cu minori, decizia penală nr. 1019 din 25 iunie 2019, trimisă, în rezumat și cu comentariu, de judecător Mircea Șelea)

Inculpatul M. G., prin apărător, a solicitat efectuarea unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cerere însușită și de inculpații M.N., G.F. și U.S., pentru a se comunica acțiunile întreprinse, în dosarul de urmărire penală, în baza Protocolului de Cooperare încheiat între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații, față de soluția CCR din data de 16 ianuarie 2019.

Instanța a respins ca nefiind utilă soluționării cauzei raportat la răspunsul înaintat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și la actele aflate la dosarul de fond și la cel de urmărire penală.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...