Legestart nr. 10/2019

Subvenții pe 3 ani pentru persoanele cu dizabilități. Sumele sunt diferențiate pe grade de handicap
de Traian Dobre

18 octombrie 2019

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Persoanele cu dizabilități ar putea fi angajate în funcție de gradul de handicap, urmând să primească valori diferite pentru o subvenție destinată integrării lor în piața muncii, conform unui proiect legislativ inițiat la Senat.

Inițiatorii susțin că gradul de handicap accentuat scade șansele unei persoane de a se angaja, firmele preferând persoane cu dizabilități ușoare, care au finalizat studii în domeniu sau au un minim de pregătire și o stare psiho-socială stabilă. în plus, angajatorii trebuie să plătească și personal de suport, oamenii care trebuie să se ocupe de facilitarea condițiilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități și integrarea acestora în muncă: " în prezent, unitățile protejate și întreprinderile sociale de inserție nu au nici o facilitate suplimentară comparativ cu angajatorii clasici, deși acestea angajează persoane din categoria greu ocupabile, pentru care oferă un pachet integrat de servicii psiho-sociale, profesionale și de tranziție spre piața muncii, fiind practic un suport pentru angajatorii clasici ", se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Introducerea unui sistem de subvenționare diferențiat pe grad de dizabilitate a persoanelor care aparțin grupurilor vulnerabile va stimula angajarea și ocuparea persoanelor care au nevoie de angajare protejată cu servicii adiționale de suport, mai susțin parlamentarii.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...