Pandectele Săptămânale nr. 27/2011

Acțiune revocatorie. Procedura insolvenței. Inchiderea procedurii
de Înalta Curte de Casație și Justiție

08 iulie 2011

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Cuvinte cheie

• faliment

• acțiune revocatorie

• procedura insolvenței

Instanța

Înalta Curte de Casație și Justiție, secția comercială, decizia nr. 189 din 19 ianuarie 2011

Jurisprudență

Asupra recursului de față;

Din examinarea lucrărilor din dosar, constată următoarele:

Prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Bihor la data de 22 octombrie 2008, sub numărul de mai sus, reclamanta SC D.I. SRL - Reghin, societate în faliment reprezentată prin lichidator A.C. S.P.R.L., a chemat în judecată pe pârâții S.V. și SC V.G.I. SRL, solicitând instanței ca prin hotărârea ce va pronunța să revoce în tot contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. (...). încheiat între pârâți cu consecința revenirii imobilelor și utilajelor ce au făcut obiectul contractului în proprietatea privată a debitorului lor, pârâtul S.V. A mai solicitat obligarea pârâților și la plata cheltuielilor de judecată.

În motivarea cererii, reclamanta a arătat că a fost acționar majoritar al SC S.C. SA Zalău, radiată din registrul comerțului ca urmare a închiderii procedurii falimentului la care a fost supusă. Judecătorul-sindic, constatând înstrăinări de bunuri și transferuri de bani frauduloase din patrimoniul SC S.C. SA Zalău, în proprietatea pârâtului S.V., în calitate de administrator comun al societății, cât și al altor societăți ai căror asociați sunt rude sau apropiați ai familiei Ș., prin sentințele civile nr. 440, 441 și 490 din 2008, a anulat aceste acte și a dispus restituirea sumelor transferate fraudulos debitoarei SC S.C. SA Zalău.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...