Revista de Drept social (Rosetti) nr. 1/2014

Absolvent al Universității "Spiru Haret". Îndreptățire la ocuparea unui post de profesor. Admitere recurs
de Curtea de Apel Cluj, secția I civilă

14 aprilie 2014

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Cuvinte cheie

• diplomă universitară

• profesori

• absolvent al universității spiru haret

Instanța

Curtea de Apel Cluj, secția I civilă, decizia nr. 4403 din 12 noiembrie 2013

Jurisprudență

Prin sentința civilă nr. 8690 din 20.05.2013, pronunțată de Tribunalul Cluj, a fost respinsă acțiunea formulată de către reclamantul L.T. în contradictoriu cu pârâta Liceul Tehnologic "V."

Pentru a hotărî astfel, prima instanță a reținut că reclamantul a fost licențiat în psihologie, în anul 2009, conform diplomei de licență emisă de Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Sociologie‑ Psihologie.

Conform adeverinței de la fila 22, reclamantul a fost încadrat ca institutor I în perioada 01.09.2009 ‑ 01.09.2010, iar începând cu data de 01.09.2010 a fost încadrat ca învățător.

Absolvirea studiilor unei instituții de învățământ superior nu determină încadrarea în funcția de institutor ori în altă funcție superioară celei deținute, din mai multe considerente:

- postul de institutor nu este prevăzut în organigrama și în statul de funcții și nu este finanțat de la bugetul de stat;

- reclamantul nu a chemat în judecată Ministerul Educației Naționale și Ministerul Finanțelor Publice pentru a solicita obligarea acestora la includerea în structura organizatorică a unor posturi de institutor și de a îi obliga la finanțarea unor posturi de institutor sau profesor;

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...