Revista de Drept social nr. 6/2013

Sume cu titlu de cadou prevăzute în contractul colectiv de muncă. Salariați ai unei companii naționale. Obligație de diligență, iar nu de rezultat. Condiționarea acordării lor, de prevederea acestor cheltuieli în bugetul anual de venituri și cheltuieli al companiei
de Curtea de Apel Cluj, secția I civilă

09 iulie 2013

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Cuvinte cheie

• contract colectiv de muncă

• legea nr. 62/2011

• contract colectiv de muncă - includerea de sume cu titlu de cadou

• salariați - companie națională

Instanța

Curtea de Apel Cluj, secția I civilă, decizia nr. 209/R din 23 ianuarie 2013

Jurisprudență

Prin Sentința civilă nr. 1436 din 26.09.2012 a Tribunalului Maramureș, a fost respinsă excepția lipsei calității procesuale active a reclamantului Sindicatul P.R. Maramureș și excepția prescrierii dreptului material la acțiune, excepții invocate de pârâta Compania Națională P.R. SA.

A fost admisă acțiunea civilă precizată formulată de reclamantul Sindicatul P.R. Maramureș în contradictoriu cu pârâta Compania Națională P.R. SA și, în consecință a fost obligată pârâta să plătească fiecărui membru de sindicat reprezentat de reclamant, înscriși în listele originale, depuse la filele 14-72, care fac parte integrantă din prezenta, următoarele drepturi salariale: 400 lei cadou în bani cu ocazia zilei de 9 octombrie 2010; 200 lei cadou în bani cu ocazia zilei de 9 octombrie 2011; 150 lei cadou în bani cu ocazia sărbătorii de Paști 2011, cu precizarea că, următorilor membri de sindicat: M.A., C.L. ș.a., nu li se va achita suma de 200 lei cadou în bani cu ocazia zilei de 9 octombrie 2011.

A fost respinsă ca nesusținută acțiunea civilă formulată de reclamantul Sindicatul P.R. Maramureș pentru membrul de sindicat M.R..

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...