Revista de Drept social nr. 3/2013

Concediere colectivă. Contestație împotriva deciziei de concediere, art. 69 alin. 2 lit. d prevede faptul că decizia de concediere trebuie să conțină în mod obligatoriu, în cazul concedierilor colective, criteriile de stabilire a ordinii de priorități
de Curtea de Apel Târgu-Mureș, secția litigii de muncă

03 aprilie 2013

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Cuvinte cheie

• concediere colectivă

• codul muncii

• codul muncii - art. 69

Instanța

Curtea de Apel Târgu-Mureș, secția litigii de muncă, decizia nr. 1228 din 12 iulie 2012

Jurisprudență

Prin sentința civilă nr. 663 din 8 martie 2012, Tribunalul Mureș a admis în parte acțiunea civilă formulată de reclamantul M.C. în contradictoriu cu pârâta S.C.M. SA, a anulat decizia de concediere nr. (…)/2011, emisă de pârâtă, a dispus reintegrarea reclamantului în funcția avută anterior emiterii deciziei de concediere mai sus menționate, a obligat pârâta la plata în favoarea reclamantului a unei despăgubiri egale cu drepturile salariale de care a fost lipsit reclamantul, începând de la data de 08.07.2011 și până la data reintegrării efective în funcția deținută anterior, a dispus ca despăgubirea mai sus indicată să fie reactualizată în funcție de rata inflației, calculată de la data scadenței lunare a fiecărui drept bănesc și până la plata integrală a debitului.

Prin aceeași sentință s-au respins restul pretențiilor reclamantului.

Pentru a pronunța această hotărâre, prima instanță a reținut următoarele:

Reclamantul a fost angajat al pârâtei începând cu data de 08.07.2011, în funcția de șef manevră la Stația C.F.R. Sighișoara din cadrul Sucursalei Transilvania.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...