Revista de Drept social nr. 2/2013

Concediere colectivă. Conformitatea dispozițiilor naționale cu cele ale Directivei nr. 98/59/CE a Consiliului. Stabilirea numărului efectiv de salariați concediați. Luarea în considerare doar a salariaților concediați pentru motive care nu privesc persoana lor
de Curtea de Apel Timișoara, secția litigii de muncă și asigurări sociale

13 martie 2013

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Cuvinte cheie

• concediere colectivă

• directiva 98/59/ce

• codul muncii

• codul muncii - art. 55

• concediere colectivă - conformitatea dispozițiilor naționale cu cele ale directivei nr. 98/59/ce

• codul muncii - art. 68

• codul muncii - art. 55 lit. b), lit. c), art. 68

Instanța

Curtea de Apel Timișoara, secția litigii de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 514 din 15 februarie 2012

Jurisprudență

Dispozițiile art. 68 din Codul muncii, astfel cum acesta a fost modificat prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 55/2006, reglementează instituția concedierii colective.

Aceste prevederi legale sunt în conformitate cu cele ale Directivei nr. 98/59/CE a Consiliului din 21.07.1998 privind apropierea legislațiilor statelor membre referitor la concedierile colective. Astfel, nu se poate lua în considerare efectul direct al normei comunitare. Pe de altă parte, nu s-ar putea discuta de producerea unui efect direct al normei comunitare, decât pe verticală, deoarece teoria efectului direct al directivei se bazează pe ideea de culpă a statului, făcând astfel imposibilă existența efectului direct orizontal, context în care nu poate opera într-un litigiu inițiat de o persoană fizică împotriva unei persoane juridice de drept privat.

Conform art. 68 alin. (2) din Codul muncii, la stabilirea numărului efectiv de salariați concediați, se au în vedere și acei salariați cărora le-au încetat contractele individuale de muncă, din inițiativa angajatorului, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana salariatului, cu condiția existenței a cel puțin cinci concedieri.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...