Revista de Drept social nr. 2/2013

Reintegrarea contestatorului în funcția deținută anterior concedierii
de Curtea de Apel Oradea, secția I civilă

13 martie 2013

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Cuvinte cheie

• reintegrare în funcție

• codul muncii - art. 65

• codul muncii

• codul muncii - art. 80

Instanța

Curtea de Apel Oradea, secția I civilă, decizia nr. 2313 din 28 mai 2012

Jurisprudență

Conform art. 287 din Codul muncii, angajatorul avea obligația să probeze susținerile formulate în apărare, respectiv să depună organigrama anterioară reorganizării și cea ulterioară, pentru a se putea verifica dacă reducerea postului ocupat de recurent a fost sau nu una efectivă, reală, or din probatoriul existent la dosar reiese fără dubiu că inițial postul a fost desființat, apoi reînființat după aproximativ o lună de zile.

Dată fiind situația expusă, dispozițiile obligatorii ale art. 65 alin. 1 din Codul muncii, potrivit cu care desființarea locului de muncă trebuie să fie efectivă, să aibă o cauză reală și serioasă, au fost încălcate, prevederi din perspectiva cărora concluziile instanței de fond apar ca fiind greșite, ceea ce impune modificarea în întregime a sentinței în sensul admiterii contestației.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...