Art 5 | Ordonanță de urgență 28/1999

Acesta este un fragment din Ordonanța de urgență nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

Art. 5. - Modificări (1), Puneri în aplicare (1), Jurisprudență, Librăria Indaco (1)

(1) În vederea avizării modelelor de aparate de marcat electronice fiscale, autorizării distribuitorilor și înregistrării unităților de distribuție și/sau service acreditate de către aceștia se constituie, sub autoritatea Ministerului Finanțelor Publice, Comisia de avizare a distribuitorilor și a aparatelor de marcat electronice fiscale. Puneri în aplicare (1), Referințe (1), Reviste (1)

(2) Comercializarea sau utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale pe teritoriul României este permisă numai dacă pentru respectivele aparate s-a obținut avizul comisiei prevăzute la alin. (1) și în condițiile stipulate în acest aviz. Puneri în aplicare (1), Referințe (1)

(3) Aparatele de marcat electronice fiscale trebuie să fie dotate de către distribuitor cu manual de utilizare a acestora, precum și cu o broșură cu pagini numerotate, care conține evoluția exploatării aparatului, denumită carte de intervenții. Utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale sunt obligați să păstreze cartea de intervenții, iar împreună cu unitățile de service acreditate răspund de completarea și de actualizarea acesteia cu datele referitoare la identitatea utilizatorului și la intervențiile service efectuate. Puneri în aplicare (1)

(4) Sunt admiși la procedura de avizare numai agenții economici care comercializează aparate de marcat electronice fiscale ce se încadrează în prevederile art. 3, asigură service pentru perioada de garanție, post garanție și piese de schimb. Modificări (1)

(5) Distribuitorii autorizați prin unitățile de service acreditate sunt obligați să asigure, în termen de maximum 72 de ore de la solicitarea utilizatorului, instalarea aparatului nou, precum și înlocuirea memoriei fiscale defecte ori a cărei capacitate de stocare a fost epuizată.

Acesta este un fragment din Ordonanța de urgență nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Ordonanță de urgență 28/1999:
Art 1
Art 2
Art 3
Art 4
Art 5
Art 6
Art 7
Art 8
Art 9
Art 10
Art 11
Art 12
Art 13
Art 14
Art 15
Reviste:
Noile reglementari privind conectarea caselor de marcat la serverul ANAF
Referințe în cărți:
Amendarea - Contravenții la disciplina financiară
;
se încarcă...