Art 1 | Ordonanță de urgență 28/1999

Acesta este un fragment din Ordonanța de urgență nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

Art. 1. - Modificări (1), Respingeri de neconstituționalitate (2), Jurisprudență, Reviste (7), Doctrină (1), Librăria Indaco (1)

(1) Agenții economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum și prestări de servicii direct către populație sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale. Modificări (1), Puneri în aplicare (1), Respingeri de neconstituționalitate (5), Derogări (1), Jurisprudență, Reviste (9), Doctrină (1)

(2) Agenții economici prevăzuți la alin. (1), denumiți în continuare utilizatori, au obligația să emită bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale și să le predea clienților. La solicitarea clienților, utilizatorii vor elibera acestora și factură fiscală. Modificări (2), Respingeri de neconstituționalitate (1), Jurisprudență, Reviste (5)

(3) Aparatele de marcat electronice fiscale sunt livrate prin distribuitori autorizați. În sensul prezentei ordonanțe de urgență, prin distribuitor autorizat se înțelege agentul economic pe numele căruia a fost eliberat avizul prevăzut la art. 5 alin. (2). Distribuitorul autorizat are dreptul de a comercializa aparatele de marcat electronice fiscale, inclusiv produsele complementare acestora, pentru care a obținut avizul, precum și obligația să asigure service la aceste aparate atât în mod direct, cât și prin alți agenți economici acreditați de către acesta, denumiți în continuare unități acreditate pentru comercializare și/sau service. Distribuitor autorizat nu poate fi decât producătorul sau importatorul aparatului respectiv, persoană juridică română. În situația defectării aparatelor de marcat electronice fiscale utilizatorii sunt obligați ca în momentul constatării defecțiunii să anunțe distribuitorul autorizat care a livrat aparatul sau, după caz, unitatea de service acreditată a acestui distribuitor autorizat. Modificări (2), Puneri în aplicare (1), Respingeri de neconstituționalitate (4)

(4) Până la repunerea în funcțiune a aparatelor de marcat electronice fiscale, agenții economici utilizatori sunt obligați să înregistreze într-un registru, special întocmit în acest sens, toate operațiunile efectuate și să emită facturi fiscale pentru respectivele operațiuni, la cererea clientului. Modificări (3), Derogări (1), Jurisprudență, Reviste (1)

Acesta este un fragment din Ordonanța de urgență nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Ordonanță de urgență 28/1999:
Art 1
Art 2
Art 3
Art 4
Art 5
Art 6
Art 7
Art 8
Art 9
Art 10
Art 11
Reviste:
Sesiune de asistență din 08 august 2018 - Case de marcat - facilități, obligatii, termene
Revista Curierul Fiscal nr. 11/2017
Sesiune de asistență din 06 martie 2019 - Case de marcat: facilități, obligații, termene
Sesiune de asistență din 3 octombrie 2018 - Case de marcat - facilități, obligații, termene
Prietenii Contabilității - Mediu executiv nr. 40/2018
Sesiune de îndrumare și asistență contribuabili din 01 iunie 2016 - Obligațiile de plată cu termen 27 iunie 2016
Prietenii Fiscalității nr. 43/2018
Prietenii Contabilității - Senior Expert nr. 35/2019
Prietenii contabilității - Senior expert nr. 35/2019
Prietenii contabilității - Mediu executiv nr. 38/2019
Doctrină:
Evaziunea fiscală. Comentarii și explicații, ediția 3
Referințe în cărți:
Amendarea - Contravenții la disciplina financiară
;
se încarcă...