Ministerul Transporturilor - MT

Ordinul nr. 353/1998 pentru aprobarea Reglementărilor privind certificarea încadrării vehiculelor rutiere, înmatriculate, în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și folosința conform destinației, prin inspecția tehnică periodică

Modificări (6), Referințe (1)

În vigoare de la 03 august 1998 până la 20 decembrie 2005

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă
sau autentifică-te
  •  

În temeiul art. 12 alin. 2 și 3 din Ordonanța Guvernului nr. 19/1997 privind transporturile, al art. 4 alin. (2) lit. b) și f), alin. (3) lit. c), k) și l) și al art. 39 din Ordonanța Guvernului nr. 44/1997 privind transporturile rutiere, precum și al Hotărârii Guvernului nr. 44/1997 privind organizarea și funcționarea Ministerului Transporturilor, cu modificările ulterioare,

ministrul transporturilor emite prezentul ordin.

Art. 1. -

Se aprobă Reglementările privind certificarea încadrării vehiculelor rutiere, înmatriculate, în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și folosința conform destinației, prin inspecția tehnică periodică, anexă la prezentul ordin.

Art. 2. -

Vehiculele rutiere pot fi menținute în circulație numai dacă se face dovada certificării încadrării acestora în condițiile tehnice din reglementările prevăzute la art. 1.

Art. 3. -

Certificarea încadrării vehiculelor rutiere în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și folosința conform destinației se efectuează potrivit reglementărilor prevăzute la art. 1, pe baza inspecției tehnice periodice, care cuprinde, ca parte componentă, și inspecția pentru poluare.

Art. 4. -

Inspecțiile tehnice periodice se efectuează de către Registrul Auto Român în cadrul reprezentanțelor sale și în stațiile autorizate deținute de alte persoane juridice, sub marca Registrului Auto Român, pe baza unui contract de franciză.

Art. 5. -

Autorizarea și supravegherea stațiilor se fac de către Registrul Auto Român, organism tehnic specializat, desemnat de Ministerul Transporturilor, cu personal certificat pentru evaluarea conformității.

Art. 6. -

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...