Hotărârea nr. 607/2018 privind aprobarea modelului steagului comunei Rociu, județul Argeș - ANEXA Nr 2 -
DESCRIEREA ȘI SEMNIFICAȚIILE elementelor însumate ale modelului steagului comunei Rociu, județul Argeș

Acesta este un fragment din Hotărârea nr. 607/2018 privind aprobarea modelului steagului comunei Rociu, județul Argeș. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  
ANEXA Nr. 1 -
← Material textil

DESCRIEREA ȘI SEMNIFICAȚIILE
elementelor însumate ale modelului steagului comunei Rociu, județul Argeș

Descrierea steagului

Potrivit anexei nr. 1, modelul steagului comunei Rociu este format dintr-o pânză dreptunghiulară cu proporția între lățimea și lungimea steagului de 2/3, având câmpul albastru cu un chenar roșu. În centru este imprimată stema comunei Rociu.

Pe steag este inscripționat cu culoarea albă, în partea de sus, statutul localității "COMUNA", iar în partea de jos denumirea "ROCIU".

Steagul se fixează pe hampă în partea stângă, pe lățime.

Semnificațiile elementelor și ale culorilor steagului

Descrierea stemei

Stema comunei Rociu se compune dintr-un scut triunghiular albastru cu marginile rotunjite, tăiat de o fascie undată de argint și având o bordură roșie încărcată cu 11 bezanți de argint.

În partea superioară se află o cruce treflată de aur.

În partea inferioară se află 4 spice de grâu de aur, dispuse în evantai, ale căror tulpini se încrucișează în partea de jos, având o fundă de aur la punctul lor de intersecție.

Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn
crenelat.

Semnificațiile elementelor însumate

Crucea face referire atât la trecutul istoric al localității, când teritoriile acesteia făceau parte din domeniile schitului Berislăvești, cât și la edificiile de cult din localitate.

Brâul undat reprezintă râul Dâmbovnic, care traversează localitatea.

Spicele de grâu simbolizează ocupația de bază a locuitorilor, agricultura, iar numărul lor indică numărul satelor componente ale comunei.

Bezanții amintesc de cele 11 monede republicane romane, descoperite pe raza comunei.

Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

Culoarea albastră este simbol al fidelității și perseverenței, al cerului, al lumii spirituale.

Culoarea roșie reprezintă putere, acțiune, îndrăzneală, generozitate, dragoste, voință, agresivitate, dorința de a servi patria.

Acesta este un fragment din Hotărârea nr. 607/2018 privind aprobarea modelului steagului comunei Rociu, județul Argeș. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...