Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția Penală

Decizia nr. 129/A/2018 - infracțiuni de evaziune fiscală (Legea 87/1994, Legea 241/2005)

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă
sau autentifică-te
  •  

Asupra apelurilor penale de față;

În baza actelor și lucrărilor din dosar, constată următoarele:

Prin sentința penală nr. 41/P/28.03.2017 a Curții de Apel Constanța s-au respins ca nefondate cererile de schimbare de încadrare juridică formulate de procuror și de inculpații A. și B.

Prin aceeași sentință s-au hotărât următoarele:

1. Inculpatul C.

În baza art. 16 alin. (1) lit. a) C. proc. pen. a fost achitat inculpatul C. pentru infracțiunea prevăzută de art. 272 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 31/1990.

În baza art. 16 alin. (1) lit. a) C. proc. pen. a fost achitat inculpatul C. pentru infracțiunea prevăzută art. 9 alin. (1) lit. c) și alin. (2) din Legea nr. 241/2005 (în raport de SC D. SRL).

În baza art. 9 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 75 alin. (2) lit. b) C. pen. și art. 76 alin. (1) C. pen. a fost condamnat inculpatul C. la pedeapsa principală de 1 (un) an și 6 (șase) luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală (în raport de SC E. SRL).

În baza art. 66 alin. (1) C. pen. s-au interzis inculpatului C. pe o durată de 1 an drepturile prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen., cu titlu de pedeapsă complementară.

În baza art. 65 alin. (1) C. pen. s-a aplicat inculpatului C. pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen.

În baza art. 9 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 241/2005 a fost condamnat inculpatul C. la pedeapsa principală de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală (în raport de SC F. SRL).

În baza art. 66 alin. (1) C. pen. s-au interzis inculpatului C. pe o durată de 1 an drepturile prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b C. pen., cu titlu de pedeapsă complementară.

În baza art. 65 alin. (1) C. pen. s-a aplicat inculpatului C. pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b C. pen.

În temeiul art. 38 C. pen. raportat la art. 39 alin. (1) lit. b) C. pen. și art. 45 alin. (3) C. pen. s-au contopit pedepsele principale stabilite și pedepsele complementare și s-a aplicat inculpatului C. pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care s-a adăugat un spor de 6 luni închisoare (reprezentând 1/3 din pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare), rezultând pedeapsa principală de 2 ani și 6 luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a), b) C. pen. pe o durată de 1 an.

În temeiul art. 45 alin. (3), (5) C. pen. s-a aplicat inculpatului C. pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b C. pen.

În baza art. 91 C. pen. s-a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani și 6 luni închisoare aplicată inculpatului C. și s-a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispozițiilor art. 92 C. pen.

În baza art. 93 alin. (1) C. pen. a fost obligat inculpatul C. ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Constanța, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...