Art 8 Dispoziții generale | Lege 165/2018

Acesta este un fragment din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
sau autentifică-te
  •  

Dispoziții generale -
Art. 8. -
Puneri în aplicare (1)

(1) Costurile legate de emiterea biletelor de valoare pe suport hârtie și/sau pe suport electronic se suportă integral de angajatori.

(2) Angajatorul care achiziționează direct de la o unitate emitentă necesarul de bilete de valoare pe suport hârtie achită atât contravaloarea nominală a acestora, stabilită potrivit legii, cât și costul imprimatului reprezentând biletul de valoare pe suport hârtie.

(3) Angajatorul care contractează cu o unitate emitentă serviciul de emitere a biletelor de valoare pe suport electronic achită atât contravaloarea nominală a biletelor de valoare distribuite angajaților, cât și costul emiterii suportului electronic.

(4) Valoarea nominală a biletelor de valoare acordate angajaților fie pe suport hârtie, fie pe suport electronic nu poate să fie diminuată în niciun mod.

(5) Biletele de valoare emise pe suport electronic nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar.

(6) Biletele de valoare pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea bunurilor și serviciilor pentru care au fost emise. Puneri în aplicare (1)

(7) Se interzice operatorilor economici și unităților care acceptă bilete de valoare acordarea unui rest de bani la acestea.

(8) Biletele de valoare pe suport electronic pot fi alimentate exclusiv cu valoarea nominală a biletelor de valoare acordate angajaților, stabilită conform prezentei legi.

(9) Biletele de valoare pe suport electronic pot fi utilizate, numai cu respectarea prevederilor alin. (6), inclusiv pentru plăți online.

Acesta este un fragment din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Lege 165/2018:

   Art 1   Dispoziții generale

   Art 2   Dispoziții generale

   Art 3   Dispoziții generale

   Art 4   Dispoziții generale

   Art 5   Dispoziții generale

   Art 6   Dispoziții generale

   Art 7   Dispoziții generale

   Art 8   Dispoziții generale

   Art 9   Dispoziții generale

   Art 10   Dispoziții generale

   Art 11   Tichetele de masă

   Art 12   Tichetele de masă

   Art 13   Tichetele de masă

   Art 14   Tichetele de masă

   Art 15   Tichetele cadou

   Art 16   Tichetele cadou

   Art 17   Tichetele cadou

   Art 18   Tichetele de creșă
;
se încarcă...