Curierul Fiscal nr. 12/2017

Revista Curierul Fiscal nr. 12/2017, Editura C. H. Beck
de Ionuț Măstăcăneanu, Marius Rogoz, Delia Stoian, Teodora Alecu, Cristina Vasilescu, Carmen Adriana Gheorghe, Emanuel Albu, Emanuel Albu, Emanuel Albu

31 decembrie 2017

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

În ediția curentă

Editorial

Înainte de a ne lua la trântă cu „revoluția fiscală” (mai ales că încă nu se cunoaște forma finală sub care va ieși din Parlament) să nu uităm că urmează perioada cea mai frumoasă din an. Să uităm de TVA și să „splităm cârnații”, să transferăm vinul din butoaie în carafe (e timp la anul pentru transferul contribuțiilor), să ne transformăm în Moș Crăciun (vom vedea la anul dacă ne transformăm din plătitori de impozit pe profit în plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor).

Vă dorim să aveți parte de multă bucurie și să vă dorim un An Nou plin de realizări.

Sărbători fericite!

Redacția

Info curier

I. Legislație națională fiscal-contabilă publicată în Monitorul Oficial al României în perioada 24 noiembrie 2017 – 15 decembrie 2017

În M.Of. nr. 929 din 27 noiembrie 2017 a fost publicat OpANAF nr. 3289/2017 privind modificarea și completarea OpANAF nr. 3.846/2015 pentru aprobarea procedurilor de aplicare aart. 92 Codul de procedură fiscală., precum și pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare.

Din cuprinsul procedurii de aplicare aart. 92 Codul de procedură fiscală.:

A. Prevederi generale

1.În evidența contribuabililor declarați inactivi, potrivit prevederilor art. 92 alin. (1) lit. a) Codul de procedură fiscală., sunt înscriși contribuabilii persoane juridice sau orice alte entități fără personalitate juridică care nu își îndeplinesc, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligație declarativă prevăzută de lege.

2.În evidența contribuabililor declarați inactivi, potrivit prevederilor art. 92 alin. (1) lit. d) -g) Codul de procedură fiscală., sunt înscriși contribuabilii persoane juridice sau orice alte entități fără personalitate juridică care se află în una dintre următoarele situații:

- inactivitatea temporară înscrisă la registrul comerțului;

- durata de funcționare a societății este expirată;

- societatea nu mai are organe statutare;

- durata deținerii spațiului cu destinația de sediu social este expirată.

3.Contribuabilii pentru care s-a deschis procedura insolvenței în formă simplificată, contribuabilii care au intrat în faliment sau cei pentru care s-a pronunțat ori afost adoptată ohotărâre de dizolvare sunt declarați inactivi, potrivit art. 92 alin. (1) lit. a) Codul de procedură fiscală., doar dacă pe parcursul unui semestru calendaristic nu își îndeplinesc nicio obligație declarativă prevăzută de lege.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...