Curierul Fiscal nr. 10/2017

Revista Curierul Fiscal nr. 10/2017, Editura C. H. Beck
de Horațiu Sasu, Alexandru Cristea, Izabela Stoicescu, Emanuel Albu, Emanuel Albu

22 noiembrie 2017

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

În ediția curentă

Colegiu director

Gabriel Biriș, Avocat, managing partner al Biriș Goran SCPA

Prof. univ. dr. Horia Cristea, Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Științe Economice

Prof. univ. dr. Tatiana Moșteanu, Membru al Consiliului Fiscal

Prof. univ. dr. Petru Iacob Pântea, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca

Prof. univ. dr. Gheorghe Piperea, Universitatea din București, Facultatea de Drept, Managing partner al SCA Piperea & Asociații

Dan Schwartz, Managing partner Scot Company Consulting

Ionuț Simion, Partener PricewaterhouseCoopers

Prof. univ. dr. Robert Șova, Președinte CECCAR

Redacție

Redactor-șef: conf. univ. dr. Lucian Țâțu

Editor coordonator: drd. Ancuța Toma

Editorial

Efervescența creatoare (sau distructivă) din ultimul an cu privire la desenarea sistemului fiscal continuă, fără a exista speranțe prea mari că se apropie momentul tragerii unei linii finale. Splitarea TVA a început să crape, jocul matematic referitor la contribuții dă rezultat relativ (unii văd rezultatul pozitiv, alții negativ, dar oricum cam în jurul lui zero), impozitul pe venit (cu riscul de a fi doar cel pe salarii) e posibil să scadă, dar fără sumă neimpozabilă. Singura care produce efecte e acciza la combustibili. E o joacă de-a schimbatul care nu schimbă nimic sau nu se schimbă în nimic bun. Și nici măcar nu mai știm care sunt motivele schimbării (nu cel cu lipsa de bani a statului, ci cele logice, economice, care corelate cu alte măsuri care ar face schimbarea benefică). Măcar dacă am fi solidari și am urmări cu toții creșterea României. Dar solidaritate prin fapte, nu prin taxe de solidaritate.

Tot suntem o țară în care jocurile de noroc au luat amploare. Poate se introduc și pariurile pe fiscalitate. Deocamdată cred că sunt șanse mai mari să ghicești numerele la loterie decât să ghicești regimul fiscal din 2018.

Redacția

Info curier

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...