Legestart nr. 3/2017

Noile modificări la Legea avocaților, aplicabile de vineri. Interceptări, confidențialitate și infracțiuni
de Elena Hogaș

29 martie 2017

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Referințe articol: Modificări legislative

Ieri a fost publicat în Monitorul Oficial actul normativ care stabilește, printre altele, că raportul avocat-client nu poate face obiectul unei interceptări, iar înscrisurile dintre aceștia nu pot fi supuse perchezițiilor. Legea nr. 25/2017 aduce modificări la Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, noile reguli urmând a se aplica de vineri, 31 martie 2017.

Interceptări și ridicări de înscrisuri

În noua formă a legii, sunt exceptate de la măsura ridicării de înscrisuri și confiscării:înscrisurile care conțin comunicări între avocat și clientul său;înscrisurile care conțin consemnări efectuate de către avocat cu privire la aspecte referitoare la apărarea unui client.

Mai mult, raportul dintre avocat și persoana pe care o asistă sau o reprezintă nu poate forma obiectul supravegherii tehnice decât dacă există date că avocatul săvârșește ori pregătește săvârșirea unei infracțiuni dintre cele prevăzute în art. 139 alin. (2) din Codul de procedură penală.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...