Legestart nr. 10/2017

Avocatul Poporului sesizează CCR cu privire la O.U.G. care menține acreditarea școlilor doctorale autorizate provizoriu
de Florin Amariei

05 octombrie 2017

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Referințe articol: Știri

Avocatul Poporului a sesizat CCR cu privire la neconstituționalitatea dispozițiilor O.U.G. 54/2017 prin care se menține acreditarea școlilor doctorale autorizate provizoriu până la 1 octombrie 2019.

"Avocatul Poporului a sesizat direct Curtea Constituțională a României cu excepția de neconstituționalitate referitoare la O.U.G. nr. 54/2017 privind modificarea articolului VIII alineatul (3) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 96/2016 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniile educației, cercetării, formării profesionale și sănătății, apreciind că aceasta contravine dispozițiilor constituționale ale articolului 115 alineatul 4 și 5 privind regimul ordonanțelor de urgență, afectează principiul securității raporturilor juridice, principiul separației și echilibrului puterilor în cadrul democrației constituționale și principiul supremației legii, consacrate de articolul 1 alineatul 3, 4 și 5 din Legea fundamentală, precum și articolul 11 și articolul 148 alineatul 2 din Legea fundamentală referitoare la obligațiile României decurgând din dreptul internațional", se precizează într-un comunicat citat de Agerpres.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...