Legestart nr. 9/2017

Infracțiunea de terorism, extinsă cu accesarea unor site-uri ilegale. Cei noi prevederi sunt introduse în Legea terorismului
de Traian Dobre

06 septembrie 2017

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Referințe articol: terorism

Mai mulți parlamentari, membri ai Comisiei de Control a SRI au inițiat o propunere legislativă care modifică Legea nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea actelor de terorism, prin extinderea unor infracțiuni dacă sunt accesate pagini web care conțin informații despre cum se pot confecționa, ilegal, bombe, sau despre comiterea unor atentate.O altă modificare a parlamentarilor vizează chiar noțiunea care definește terorismul, în speță art. 1 și art. 2 din lege, prin completarea noțiunii cu cea a terorismului motivat politic, religios și ideologic."Art. 1Terorismul reprezintă acele acțiuni, inacțiuni, precum și amenințări cu privire la acestea, care prezintă pericol public, afectează viața, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor, ansamblul relațiilor sociale, factorii materiali, relațiile internaționale ale statelor, securitatea națională sau internațională, sunt motivate politic, religios sau ideologic și sunt săvârșite în unul din următoarele scopuri:

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...