Legestart nr. 2/2015

Informații utile referitoare la indemnizația de șomaj (II)
de Mădălina Moceanu

23 februarie 2015

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Referințe articol: suspendare

O cititoare a formulat cu ceva timp în urmă pe forumul Indaco următoarea întrebare: "Bună seara. Soțul meu se află în concediu de creștere copil, din 01.12.2014, până în prezent. În perioada 01.09.2014 - 31.11.1014 nu a fost angajat. Anterior acestei perioade a lucrat continuu (depășește 12 luni de venit). La ultimul loc de muncă și a încetat activitatea cu acordul părților (august 2014). Poate beneficia de indemnizație de șomaj după terminarea concediului de creștere copil? Multumesc frumos!".

Așa cum am precizat anterior, revenim în rândurile prezentului articol (vezi AICI prima parte) cu alte aspecte de interes referitoare la indemnizația de șomaj, răspunzând astfel, în mod indirect, și cititoarei noastre.

Care sunt obligațiile beneficiarilor indemnizației de șomaj?

Potrivit art. 41 alin. 1 din Legea nr. 76/2002, persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj au următoarele obligații:

a) să se prezinte lunar, pe baza programării sau ori de câte ori sunt solicitate, la agenția pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistrate, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă;

b) să comunice în termen de 3 zile agenției pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistrate orice modificare a condițiilor care au condus la acordarea drepturilor;

c) să participe la serviciile pentru stimularea ocupării și de formare profesională oferite de agenția pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistrate1;

d) să caute activ un loc de muncă.

e) să înștiințeze în scris agenția pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistrate apariția stării de incapacitate temporară de muncă și datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor și unitatea în care funcționează acesta, în termen de 24 de ore de la data acordării concediului medical. În situația în care apariția stării de incapacitate temporară de muncă a intervenit în zile declarate nelucrătoare sau împlinirea termenului de 24 de ore se realizează în zile declarate nelucrătoare, persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj au obligația de a înștiința agenția pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistrate, în prima zi lucrătoare.

Când încetează plata indemnizației de șomaj?

Potivit art. 44 din legea nr. 76/2002, încetarea plății indemnizațiilor de șomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...