Legestart nr. 10/2016

Trebuie emisă decizie de reintegrare a salariatului, după anularea deciziei de desfacere a CIM?
de Mădălina Moceanu

21 octombrie 2016

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Referințe articol: salariat

Prin cererea introductivă de instanță reclamantul M.G. a chemat în judecată pe pârâta S.C. THR M.N. S.A, solicitând instanței ca prin hotărârea ce o va pronunța să dispună anularea deciziei de concediere nr. 638/06.10.2009 emisă de pârâtă, cu consecința reintegrării sale în postul anterior deținut și a obligării pârâtei la plata drepturilor salariale de care ar fi beneficiat în calitate de salariat, sume actualizate cu indicele de inflație la data plății efective.

În motivarea în fapt a cererii, reclamantul a invocat tardivitatea emiterii deciziei de concediere/prescrierea dreptului de a aplica sancțiunea, apreciind că aceasta a fost emisă după mai mult de 6 luni de la data săvârșirii faptei, fiind astfel încălcate prevederile art. 268 alin.1 Codul muncii.

Pe fondul cauzei, reclamantul a învederat că pârâta nu a emis o decizie de reintegrare în funcție, în baza hotărârii judecătorești executorii, deși a susținut că a procedat la reintroducerea sa în condica de prezență și a efectuat cuvenitele modificări în programul informatic privind evidența salariaților.

În probațiune, reclamantul a precizat că se prevalează de proba cu înscrisuri si interogatoriu.

Ce apărări concrete a formulat pârâta în cauză?

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...