Legestart nr. 3/2016

Impozitul pe mijloacele de transport
de Mihai Sintescu

29 martie 2016

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Referințe articol: transport

Prin recenta hotărâre de Guvern nr. 159/2016, care a modificat și completat Normele de aplicare a Codului fiscal, au intervenit modificări inclusiv în ce privește actul de înstrăinare-dobândire a mijlocului de transport, precum și realizarea schimbului de informații dintre organele fiscale locale și organele competente privind înmatricularea/înregistraea/radierea mijloacelor de transport.

Actul de vânzare-cumpărare

În cazul unui proprietar, persoană fizică sau persoană juridică, de mijloc de transport care face obiectul înmatriculării/înregistrării în România și care înstrăinează/dobândește mijlocul de transport prin oricare dintre modalitățile prevăzute de lege, organul fiscal are obligația înregistrării actului de înstrăinare sau de dobândire în Registrul de evidență a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării, denumit în continuare registru.

Documentele translative ale dreptului de proprietate asupra mijloacelor de transport încheiate anterior datei de 1 ianuarie 2016 se utilizează și după această dată în relația cu autoritățile/instituțiile/serviciile publice centrale sau locale, după caz.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...