Legestart nr. 10/2015

Studiu de caz: Cu cine se judecă un salariat care și-a pierdut cartea de muncă?
de Mădălina Moceanu

20 octombrie 2015

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Referințe articol: salariat

Reclamantul A. a chemat în judecată pe pârâta Casa Județeană de Pensii, solicitând instanței ca prin hotărârea ce va fi pronunțată să dispună reconstituirea vechimii în muncă cu privire la perioadele în care a prestat muncă sau a avut contract de asigurare socială, indicându-se locurile de muncă, perioadele și angajatorii cu care s-a aflat în raporturi de muncă, precum și contractele de asigurare socială încheiate.

În motivarea în fapt a cererii, reclamantul a arătat în esență, că în cursul anului 2012 a pierdut carnetul de muncă, iar Casa Județeană de Pensii refuză să-i ia în considerare vechimea pentru stabilirea pensiei.

A mai arătat reclamantul că deține copii ale carnetului de muncă, un exemplar fiind legalizat la 08.12.2010, o copie fiind la ITM București, iar alt exemplar aflându-se în copie scanată la Casa Județeană de Pensii.

În probațiune, reclamantul a precizat că se prevalează de proba cu înscrisuri.

Ce apărări concrete a formulat pârâta în cauză?

Pârâta a formulat întâmpinare ce a fost depusă la dosarul cauzei prin care acesta a invocat excepția lipsei calității procesuale pasive, susținând că nu are competențe legale în ceea ce privește reconstituirea vechimii în muncă.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...