Legestart nr. 1/2015

Cererea de înregistrare în scop de TVA
de Mihai Sintescu

14 ianuarie 2015

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Referințe articol: TVA

În urma recentului Ordin al președintelului ANAF, vă prezentăm o sinteză privind procedura de înregistrare a cererii înainte de realizarea de operațiuni taxabile, în funcție de plafonul de scutire în regim special pentru întreprinderile mici.

Din reglementarea dată prin OPANAF nr. 17/2015, publicat în Monitorul Oficial nr. 16/2015, din 9 ianuarie, prezentăm o primă situație, cea care privește persoanele impozabile prevăzute la art. 153 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal.

În această situație se află persoana impozabilă care trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA la organul fiscal competent înainte de realizarea unor astfel de operațiuni, în următoarele cazuri: dacă declară că urmează să realizeze o cifră de afaceri care atinge sau depășește plafonul de scutire prevăzut la art. 152 alin. (1) din Codul fiscal, cu privire la regimul special de scutire pentru întreprinderile mici;dacă declară că urmează să realizeze o cifră de afaceri inferioară plafonului de scutire prevăzut la art. 152 alin. (1), dar optează pentru aplicarea regimului normal de taxă.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...