Legestart nr. 3/2014

Nu neglijați noutățile fiscale din 2014 referitoare la contribuabilii inactivi!
de Mihai Sintescu

14 martie 2014

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Referințe articol: O.U.G. 8/2014

Noutățile la care ne referim au fost aduse la Codul fiscal -- prin O.U.G. nr. 102/2013 -- și la Codul de procedură fiscală -- prin O.U.G. nr. 8/2014.

Stabilirea sumei unui impozit sau a unei taxe

De la 1 ianuarie 2014, contribuabilii (persoane impozabile stabilite în România) declarați inactivi care desfășoară activități economice în perioada de inactivitate sunt supuși obligațiilor privind plata impozitelor și taxelor prevăzute de Codul fiscal, dar, în perioada respectivă, nu beneficiază de dreptul de deducere a cheltuielilor și a taxei pe valoarea adăugată aferente achizițiilor efectuate.

Art. 11 alin. 11 din Codul fiscal, din care face parte dispoziția de mai sus, a fost modificat prin O.U.G. nr. 102/2013, cu aplicare de la începutul anului acesta. Același text mai spune că, pentru achizițiile de bunuri și/sau servicii efectuate în perioada în care persoana nu are un cod valabil de TVA, destinate operațiunilor care urmează a fi efectuate după data înregistrării în scopuri de TVA care dau drept de deducere, se ajustează în favoarea persoanei impozabile, prin înscrierea în primul decont de taxă depus de persoana impozabilă după înregistrarea în scopuri de TVA, sau, după caz, într-un decont ulterior, taxa aferentă:

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...