Legestart nr. 12/2014

STUDIU DE CAZ: Dreptul proprietarului la despăgubiri pentru limitarea adusă dreptului său de proprietate
de Mădălina Moceanu

02 decembrie 2014

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Referințe articol: studiu de caz

La data de 03.03.2010 reclamantul A a chemat în judecată Agenția Domeniilor Statului (ADS) pentru stabilirea unui drept de uz asupra unei suprafețe de teren de 1.914 mp, situat în extravilanul Municipiului Urziceni în scopul utilizării unui obiectiv de investiții.

În motivarea în fapt a cererii, reclamantul a arătat că terenul pentru utilizarea căruia s-a cerut recunoașterea unui drept de uz de către acesta, se află în proprietatea privată a statului și în administrarea A.D.S, că reclamantul are calitatea de producător și concesionar în domeniul gazelor naturale conform Legii nr. 351/2004, situație față de care a apreciat că beneficiază de prevederile art. 86 ale aceleiași legi, cu referire la existența unui drept de uz pe toată durata de viață a obiectivului "X", drept care este unul cu titlu gratuit.

În probațiune, reclamantul a precizat că se prevalează de proba cu înscrisuri.

Ce apărări concrete a formulat pârâta în cauză?

Pârâta ADS a formulat cerere reconvențională și a solicitat în schimbul folosinței terenului în suprafață de 1.914 mp, situat în extravilanul Municipiului Urziceni, plata unei sume de bani reprezentând despăgubiri.

Ce a decis instanța de judecată în cazul mai sus menționat și cum a argumentat hotărârea respectivă?

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...