Legestart nr. 10/2014

Studiu de caz. Obligarea autorității/instituției publice de a comunica contractul de achiziție publică solicitat prin cererea de informații publice
de Mădălina Moceanu

27 octombrie 2014

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Referințe articol: studiu de caz

Reclamantul A a chemat în judecată pe pârâtul Municipiul București, prin Primarul General, solicitând instanței de judecată ca, prin hotărârea ce o va pronunța, să dispună:

- obligarea pârâtului la comunicarea informațiilor privind serviciul de iluminat public din mun. București, astfel:

"1. tipul gestiunii serviciului de iluminat public;

2. în cazul gestiunii delegate, copia contractului de achiziție publică/concesiune cu operatorul privat;

3. comunicarea condițiilor de furnizare a serviciului de iluminat public în 2010 privind lungimea totală de rețea de străzi cu iluminat public stradal-valoare și km, lungimea totală de alei cu iluminat public și costul iluminatului public pe lună;

4. cu privire la calitatea serviciului, s-a solicitat numărul total de sesizări privind serviciul de iluminat public în 2010 și numărul de sancțiuni aplicate pentru nerespectarea calității iluminatului public realizate de autoritatile publice locale în 2010";

- obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată.

În motivarea în fapt a cererii, reclamantul arată că, prin cererea nr. xz/02.09.2011 trimisă prin fax pârâtului, a solicitat acestuia comunicarea informațiilor privind serviciul de iluminat public din mun. București, informațiile solicitate fiind aceleași care au fost solicitate în prezentul dosar.

În data de 29.09.2011, pârâtul a comunicat reclamantului răpunsul la solicitările exprimate prin pct. 1, 3 și 4, iar în ceea ce privește pct. 2 a arătat că nu poate pune la dispoziția reclamantei o copie a contractului încheiat pentru iluminatul public din București, deoarece acesta cuprinde o clauză de confidențialitate și se încadrează în excepțiile prevăzute de art. 12 lit. c din Legea nr. 554/2004.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...