Cumpără forma actualizată
  •  

Art. 2. - Modificări (1), Reviste (1)

(1) Vehiculele rutiere înmatriculate sunt menținute în circulație numai dacă sunt supuse de către proprietarii acestora inspecțiilor tehnice periodice, după cum urmează: Modificări (2)

a) autoturismele folosite ca taximetre, microbuzele și autobuzele, precum și autovehiculele destinate învățării conducerii, la cel mult 6 luni;

b) vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, cu excepția celor prevăzute la lit. a), la cel mult un an;

c) vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată până la 3,5 tone inclusiv, cu excepția celor prevăzute la lit. a), la cel mult 2 ani.

(2) Inspecția tehnică periodică cuprinde, ca parte componentă, și inspecția tehnică pentru poluare. Inspecția tehnică pentru poluare poate fi executată și separat de inspecția tehnică periodică. Modificări (2)

(3) Autovehiculele prevăzute la alin. (1) lit. a) se supun primei inspecții tehnice periodice la cel mult un an, dacă la data primei înmatriculări sunt noi.

(4) Autovehiculele prevăzute la alin. (1) lit. c), cu excepția motocicletelor și mopedelor, se supun inspecției tehnice pentru poluare la cel mult un an. Modificări (4)

(5) Termenul pentru efectuarea primei inspecții tehnice periodice și/sau a primei inspecții tehnice pentru poluare se socotește începând cu data primei înmatriculări, iar pentru următoarea inspecție tehnică periodică și/sau pentru următoarea inspecție tehnică pentru poluare, de la data celei precedente.

Acesta este un fragment din Ordonanța nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor rutiere înmatriculate în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și folosința conform destinației, prin inspecția tehnică periodică. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Ordonanță 81/2000:
Art 1
Art 2
Art 3
Art 4
Art 5
Art 6
Art 7
Art 8
Reviste:
Noi reguli pentru inspecția tehnică a mașinilor
;
se încarcă...