Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România - OAMGMAMR

Hotărârea nr. 1/2018 privind încheierea asigurării pentru răspunderea civilă profesională suplimentară pentru asistenții medicali generaliști, moașe și asistenții medicali care exercită profesia ca titulari de cabinete de practică independentă

Modificări (1)

Text publicat în M.Of. al României.

În vigoare de la 29 martie 2018 până la 19 decembrie 2018, fiind abrogat și înlocuit prin Hotărâre 39/2018.

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
sau autentifică-te
  •  

Având în vedere prevederile art. 15 alin. (2) lit. i) din cap. III - Înființarea, organizarea și funcționarea cabinetului de practică independentă a profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moașă sau a profesiei de asistent medical din Normele metodologice privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, de moașă și de asistent medical în regim independent, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății nr. 1.454/2014, cu modificările și completările ulterioare,

în temeiul art. 53 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 144/2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moașă și a profesiei de asistent medical, precum și organizarea și funcționarea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, aprobată cu modificări prin Legea nr. 53/2014, cu modificările și completările ulterioare,

Consiliul național al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România emite următoarea hotărâre:

Art. 1. -

Asistenții medicali generaliști, moașele și asistenții medicali care își exercită profesia ca titulari de cabinete de practică independentă vor încheia asigurări de răspundere civilă profesională suplimentară la o valoare minimă a riscului asigurat egală cu echivalentul în lei al sumei de 20.000 euro.

Art. 2. -

Asigurările de răspundere civilă pentru greșeli în activitatea profesională se vor încheia numai cu societăți de asigurări autorizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară - Sectorul asigurări.

Art. 3. -

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 4. -

Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 5. -

La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă hotărârile Consiliului național al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România nr. 15/2015*) și nr. 22/2015*).

*) Hotărârile Consiliului național al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România nr. 15/2015 și nr. 22/2015 nu au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România,
Mircea Timofte

București, 16 martie 2018.

Nr. 1.

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...