Revista Romana de Jurisprudenta nr. 3/2016

21. Concedierea salariatului pentru inaptitudine psihologică. Contract individual de muncă la domiciliu
de Adela Bodea

30 iunie 2016

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Dismissal of the employee due to psychological unsuitability. Individual employment agreement for home work

Abstract

Upon periodic medical examination, the employee was granted the medical opinion as being psychologically unsuitable for the psycho-pedagogical activity supposed by the position held within the organization, together with the recommendation of changing the workplace.

The work performed for bringing up, caring and educating the children entrusted to the employee’s home, in a family background, because of the specificity of the object of work and of the workplace, cannot be related to the work load for which the normal duration of the working hours is of 8 hours per day and 40 hours per week, with the consequence of the employer’s impossibility to claim the performance of any additional work and of the employee to claim any additional remuneration.

Rezumat

La examenul medical periodic salariatei i s-a acordat avizul medical inapt psihologic pentru activitatea psihopedagogică presupusă de funcția ocupată în cadrul organizației, cu recomandarea schimbării locului de muncă.

Munca prestată pentru creșterea, îngrijirea și educarea, într-un cadru familial, a copiilor încredințați la domiciliul salariatei, din cauza specificului obiectului muncii și a locului muncii, nu poate fi raportată la norma de muncă pentru care durata normală a timpului de lucru este de 8 ore pe zi și de 40 de ore pe săptămână, cu consecința imposibilității angajatorului de a pretinde prestarea vreunei munci suplimentare și a salariatei de a pretinde vreo remunerare suplimentară.

- Codul muncii: art. 61 lit. c), art. 105

(Curtea de Apel București, secția a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă nr. 1504 din 27 mai 2015, trimisă, în rezumat, de judecător Adela Bodea*)

Prin sentința civilă nr. 5605 din data de 13 mai 2014 pronunțată de Tribunalul București a fost admisă în parte acțiunea formulată de contestatoarea R.N.; a fost obligată intimata S.C.R. să plătească contestatoarei contravaloarea orelor suplimentare de muncă necompensate prestate în zilele de sâmbătă din perioada 9 iunie 2010 până la încetarea raportului de muncă, timp de 8 ore/zi, precum și suma de 910 lei brut (760 lei net) reprezentând contravaloarea orelor în zile de sărbătoare; a fost respinsă acțiunea sub celelalte aspecte ca fiind neîntemeiată.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...