Comisia Comunităților Europene

Directiva nr. 67/2002 privind etichetarea produselor alimentare care conțin chinină și a produselor alimentare care conțin cafeină (Text cu relevanță pentru SEE)
Număr celex: 32002L0067

Modificări (...)

În vigoare de la 19 iulie 2002 până la 12 decembrie 2014

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă
sau autentifică-te
  •  

DIRECTIVA COMISIEI 2002/67/CE
din 18 iulie 2002
privind etichetarea produselor alimentare care conțin chinină și a
produselor alimentare care conțin cafeină (Text cu relevanță pentru SEE)

COMISIA COMUNITĂȚILOR EUROPENE,

având în vedere Tratatul de instituire a Comunității Economice Europene,

având în vedere Directiva Parlamentului European și a Consiliului 2000/13/CE din 20 martie 2000 privind apropierea legislațiilor statelor membre referitoare la etichetarea și prezentarea produselor alimentare, precum și la publicitatea acestora1, modificată de Directiva Comisiei 2001/101/CE2, în special art. 4 alin. (2) și (3),

întrucât:

(1) Chinina și cafeina se folosesc la producerea sau prepararea anumitor produse alimentare, fie ca arome, fie ca ingredient, în cazul cafeinei. Pentru majoritatea consumatorilor este puțin probabil ca un consum moderat al acestor substanțe să prezinte riscuri pentru sănătate.

(2) Conform concluziilor Comitetului științific pentru alimente, din punct de vedere toxicologic nu există nici o obiecție în ceea ce privește utilizarea în continuare a chininei la un anumit dozaj maxim în băuturile amare. Totuși, consumul de chinină poate fi contraindicat la anumite persoane din motive medicale sau din cauza hipersensibilității lor la această substanță.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...