Banca Națională a României - BNR

Circulara nr. 26/2017 privind lansarea în circuitul numismatic a unei monede din aur cu tema Istoria aurului - Coroana reginei Elisabeta a României

Modificări (...)

Text publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 6 din 04 ianuarie 2018.

În vigoare de la 04 ianuarie 2018

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
sau autentifică-te
  •  

Art. 1. -

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României, începând cu data de 18 decembrie 2017, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema Istoria aurului - Coroana reginei Elisabeta a României.

Art. 2. -

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

Valoare nominală 10 lei
Metal aur
Titlu 999‰
Formă rotundă
Diametru 13,92 mm
Greutate 1,224 g
Calitate proof
Cant zimțat

Aversul monedei redă coroana din aur a reginei Elisabeta a României, inscripția în arc de cerc "ROMANIA", anul de emisiune "2017", stema României și valoarea nominală "10 LEI".

Reversul monedei redă portretul reginei Elisabeta a României și inscripția în arc de cerc "REGINA ELISABETA A ROMANIEI".

Art. 3. -

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

Art. 4. -

Monedele din aur cu tema Istoria aurului - Coroana reginei Elisabeta a României au putere circulatorie pe teritoriul României.

Art. 5. -

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Președintele Consiliului de administrație al Băncii Naționale a României,
Mugur Constantin Isărescu

București, 14 decembrie 2017.

Nr. 26.

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...