Art 2 Dispoziții generale | Ordonanță de urgență 97/2005

Acesta este un fragment din Ordonanța de urgență nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Dispoziții generale -
Art. 2.
- Librăria Indaco (1)

(1) Evidența cetățenilor români reprezintă un sistem național de înregistrare și actualizare a datelor cu caracter personal ale acestora, necesar cunoașterii populației, mișcării acesteia și comunicării de date, în interesul cetățenilor, al statului și al instituțiilor publice. Modificări (1), Jurisprudență, Reviste (1)

(2) Evidența cetățenilor români se ține după principiul locului de domiciliu al acestora, de către Ministerul Administrației și Internelor, prin Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date*), împreună cu serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor, în Registrul național de evidență a persoanelor din cadrul Sistemului național informatic de evidență a populației. Modificări (1), Jurisprudență, Reviste (1)

___________

*) Potrivit art. 1 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 1.367/2009 privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 802 din 25 noiembrie 2009, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date se înființează prin comasarea prin fuziune a Inspectoratului Național pentru Evidența Persoanelor și a Centrului Național de Administrare a Bazelor de Date privind Evidența Persoanelor, care se desființează.

(3) Pentru cetățenii români care au domiciliul în străinătate, evidența acestora se ține după principiul ultimului domiciliu avut în țară și după reședința declarată în România. Jurisprudență

Acesta este un fragment din Ordonanța de urgență nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Ordonanță de urgență 97/2005:
Art 1 Dispoziții generale
Art 2 Dispoziții generale
Art 3 Dispoziții generale
Art 4 Dispoziții generale
Art 5 Dispoziții generale
Art 6 Dispoziții generale
Art 7 Organizarea, actualizarea, valorificarea și administrarea datelor din R.N.E.P.
Art 8 Organizarea, actualizarea, valorificarea și administrarea datelor din R.N.E.P.
Art 9 Organizarea, actualizarea, valorificarea și administrarea datelor din R.N.E.P.
Art 10 Organizarea, actualizarea, valorificarea și administrarea datelor din R.N.E.P.
Art 11 Organizarea, actualizarea, valorificarea și administrarea datelor din R.N.E.P.
Art 12 Actele de identitate
Reviste:
Considerații privind protecția juridică a numelui și a pseudonimului în reglementarea Codului civil român
Locuința familiei și bunurile care o mobilează sau decorează în reglementarea Codului Civil
Referințe în cărți:
Atributele de identificare ale persoanei fizice
;
se încarcă...