Săptămânalul de drept nr. 48/2017

STUDIU DE CAZ: Excepția de nelegalitate. Competența de soluționare într-un proces început sub incidența VCPC
de Mădălina Moceanu

29 noiembrie 2017

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Prin acțiunea civilă formulată de reclamantul F.D. în contradictoriu cu pârâții C.I., C.V., C.L.A.F.F. Z., C.J.A.F.F. B., Statul Român prin M.F., prin D.G.F.P. B., S.N.C.F.R. - prin Regionala CFR B., acțiune depusă la Judecătoria Zărnești, s-au solicitat următoarele: constatarea existenței unui drept de proprietate al reclamantului și pârâților asupra unui imobil; dezmembrarea imobilului în 3 loturi; ieșirea din indiviziune asupra terenului în suprafață de 588 m.p. rezultată în urma dezmembrării, prin atribuirea sa reclamantului; obligarea primilor doi pârâți la plata contravalorii lipsei de folosință a imobilului pentru perioada 2007-2010.

Ce apărări concrete a formulat pârâții în cauză?

Pârâții C.I. și C.V. au formulat întâmpinare în care au invocat excepția de nelegalitate a adeverinței nr. 1141/1987 emisă de Consiliul Popular Zărnești, întrucât de stabilirea realității celor consemnate în această adeverință depinde soluționarea cauzei pe fond.

Ce a decis Judecătoria Zărnești în cazul mai sus menționat ?

Prin încheierea din data de 15.01.2014, Judecătoria Zărnești a dispus, în temeiul art. 4 alin. (1) și art. 10 din Legea nr. 554/2004 înainte de modificarea prin Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, sesizarea Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Brașov pentru soluționarea excepției de nelegalitate invocate.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...