Art 377 Mențiunea în actul de căsătorie | Codul Civil

Acesta este un fragment din Codul Civil din 2009. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  
CARTEA a II-a Despre familie - TITLUL II Căsătoria - CAPITOLUL VII Desfacerea căsătoriei - SECȚIUNEA 1 Cazurile de divorț - §3. Divorțul prin acordul soților pe cale administrativă sau prin procedură notarială - Procedura -
Art 376 Procedura
CARTEA a II-a Despre familie - TITLUL II Căsătoria - CAPITOLUL VII Desfacerea căsătoriei - SECȚIUNEA 1 Cazurile de divorț - §3. Divorțul prin acordul soților pe cale administrativă sau prin procedură notarială - Refuzul ofițerului de stare civilă sau notarului public -
Art 378 Refuzul ofițerului de stare civilă sau notarului public

CARTEA a II-a Despre familie - TITLUL II Căsătoria - CAPITOLUL VII Desfacerea căsătoriei - SECȚIUNEA 1 Cazurile de divorț - §3. Divorțul prin acordul soților pe cale administrativă sau prin procedură notarială - Mențiunea în actul de căsătorie -
Art. 377.
- Puneri în aplicare (1), Reviste (2), Doctrină (5)

(1) Când cererea de divorț este depusă la primăria unde s-a încheiat căsătoria, ofițerul de stare civilă, după emiterea certificatului de divorț, face cuvenita mențiune în actul de căsătorie. Doctrină (1)

(2) În cazul depunerii cererii la primăria în a cărei rază teritorială soții au avut ultima locuință comună, ofițerul de stare civilă emite certificatul de divorț și înaintează, de îndată, o copie certificată de pe acesta la primăria locului unde s-a încheiat căsătoria, spre a se face mențiune în actul de căsătorie. Doctrină (1)

(3) În cazul constatării divorțului de către notarul public, acesta emite certificatul de divorț și înaintează, de îndată, o copie certificată de pe acesta la primăria locului unde s-a încheiat căsătoria, spre a se face mențiune în actul de căsătorie. Reviste (1)

Acesta este un fragment din Codul Civil din 2009. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...