Art 277 Interzicerea sau echivalarea unor forme de conviețuire cu căsătoria | Codul Civil

Acesta este un fragment din Codul Civil din 2009. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  
CARTEA a II-a Despre familie - TITLUL II Căsătoria - CAPITOLUL II Încheierea căsătoriei - SECȚIUNEA 1 Condițiile de fond pentru încheierea căsătoriei - Alienația și debilitatea mintală -
Art 276 Alienația și debilitatea mintală
CARTEA a II-a Despre familie - TITLUL II Căsătoria - CAPITOLUL II Încheierea căsătoriei - SECȚIUNEA a 2-a Formalitățile pentru încheierea căsătoriei - Comunicarea stării de sănătate -
Art 278 Comunicarea stării de sănătate

CARTEA a II-a Despre familie - TITLUL II Căsătoria - CAPITOLUL II Încheierea căsătoriei - SECȚIUNEA 1 Condițiile de fond pentru încheierea căsătoriei - Interzicerea sau echivalarea unor forme de conviețuire cu căsătoria -
Art. 277.
- Reviste (3), Doctrină (4), Referințe în cărți (3)

(1) Este interzisă căsătoria dintre persoane de același sex. Reviste (4), Doctrină (1)

(2) Căsătoriile dintre persoane de același sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetățeni români, fie de cetățeni străini nu sunt recunoscute în România. Admiteri de neconstituționaliate parțială sau cu rezervă de interpretare (1), Reviste (6), Doctrină (1)

(3) Parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de același sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetățeni români, fie de cetățeni străini nu sunt recunoscute în România. Reviste (6), Doctrină (1)

(4) Dispozițiile legale privind libera circulație pe teritoriul României a cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European rămân aplicabile. Admiteri de neconstituționaliate parțială sau cu rezervă de interpretare (1), Reviste (4), Doctrină (1)

Acesta este un fragment din Codul Civil din 2009. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...