Art 198 Efectele nulității | Codul Civil

Acesta este un fragment din Codul Civil din 2009. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  
CARTEA I Despre persoane - TITLUL IV Persoana juridică - CAPITOLUL II Înființarea persoanei juridice - SECȚIUNEA a 2-a Nulitatea persoanei juridice - Aspectele speciale privind regimul nulității -
Art 197 Aspectele speciale privind regimul nulității
CARTEA I Despre persoane - TITLUL IV Persoana juridică - CAPITOLUL II Înființarea persoanei juridice - SECȚIUNEA a 2-a Nulitatea persoanei juridice - Regimul actelor juridice încheiate cu terții -
Art 199 Regimul actelor juridice încheiate cu terții

CARTEA I Despre persoane - TITLUL IV Persoana juridică - CAPITOLUL II Înființarea persoanei juridice - SECȚIUNEA a 2-a Nulitatea persoanei juridice - Efectele nulității -
Art. 198.
- Doctrină (4), Hotărâri judecătorești

(1) De la data la care hotărârea judecătorească de constatare sau declarare a nulității a devenit definitivă, persoana juridică încetează fără efect retroactiv și intră în lichidare.

(2) Prin hotărârea judecătorească de constatare sau declarare a nulității se numesc și lichidatorii.

(3) Hotărârea judecătorească definitivă se comunică, din oficiu, spre a fi notată în toate registrele publice în care persoana juridică a fost înregistrată sau, după caz, menționată.

(4) În toate cazurile, fondatorii sau asociații răspund, în condițiile legii, pentru obligațiile persoanei juridice care s-au născut în sarcina acesteia de la data înființării ei și până la data notării în registrele publice a hotărârii judecătorești prevăzute la alin. (3).

Acesta este un fragment din Codul Civil din 2009. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...